En pragtfuld kage – fuld af æbler og hasselnødder og en dejlig lage, som hældes over efter bagning.


Tilberedning

60+ min - 8-10 personer

Kernehus og skræl fjernes, og æblerne skæres i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most, cider, vanille og honning og lad dem trække i 10-15 minutter. 

Kagedej
Hasselnødder hakkes fint og røres sammen smør og sukker til en blød og cremet masse. Tilsæt æg, hvider og til sidst mel.

Kom dejen i en springform på 26 cm foret med bagepapir. (vigtigt at det ikke er 22, 23 og 24 cm).  

Lad æblerne dryppe af og fordel dem på toppen af dejen. Husk at gemme æblelagen.

Kagen bages i ovnen 50-60 minutter ved 180 grader. Hvis den hurtigt bliver mørk på toppen, dækkes den med folie og bages færdig.

Æblelagen koges ind til en tyk sirup, som hældes over kagen, når den er let afkølet.

Server æblekagen med let pisket fløde. 

Kagen kan med stor fordel bages dagen før, den skal spise, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.

Opskriften er fra "New Scandinavian Cooking", et internationalt TV mad- og rejseprogram ved Claus Meyer.

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.