Æblemosen gør den krydrede kage dejlig svampet

Tilberedning

60+ min - 8 personer

Kom æblerne i en gryde med en smule væde og damp dem møre med ganske lidt vand eller saft. Afkøl og smag mosen til med en anelse sukker.

Pisk smør og sukker tykt med vanillekorn.

Bland hvedemelet med krydderier og natron og sigt og vend den krydrede melblanding i dejen skiftevis med mælk og æblemos.

Vend rosiner samt nødder i dejen til slut og fordel den i en smurt, raspet form 22- 24 cm i diameter – eller brug en firkantet form som her.

Bag kagen ved 175° 45 minutter - 1 time. Den skal stadig være let svampet så smager den bedst.

Afkøl og sigt flormelis over kagen før den serveres, evt. med flødeskum.

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.