Verdens bedste æblekage. Den er saftig, sprød og har en vidunderlig smag af æble og kanel. Server kagen med creme fraiche eller flødeskum

Tilberedning

60+ min - 10 personer

  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Kom æggene i ét ad gangen, mens der røres.
  3. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og rør dejen sammen. 
  4. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej.
  5. Kom kagedejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  6. Drys halvdelen af smuldredejen over og kør med en gaffel, så dejen bliver marmoreret.
  7. Skær æblerne i både og læg dem ovenpå kagedejen.
  8. Drys med kanel og kom resten af smuldredejen over.
  9. Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min.
  10. Afkøl kagen en smule inden den serveres med cremefraiche eller flødeskum.

TIP: Kagen kan laves med pærer i stedet for æbler.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.