Æble-kardemomme boller
Tilberedning
+60 min - 10 stk.
- Rør gæren ud i æblejuice og tilsæt revet æble.
- Rør kardemomme, honning og fuldkornsmel i og lad det stå 15 min.
- Rør hvedemelet i, drys med salt og lad dejen stå 30 min.
- Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve natten over i køleskabet.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10.
- Form dejen til boller og pas på ikke at slå luften ud.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min.
- Bag dem ved 250°C i 5 min., sænk temperaturen til 200°C og bag 10-15 min. til de er gyldne.
Tips
Smid lidt vand ind i bunden af ovnen når du lige har sat bollerne ind, det gir damp og sprød skorpe.
Opskrift og styling Gitte Heidi Rasmussen, foto Betina Hastoft