Perfekte til morgen-, middag- og mellemmåltiderne, når sulten melder sig.

Tilberedning

- 10 stk.

Rør gæren ud i æblejuice og tilsæt revet æble.

Rør kardemomme, honning og fuldkornsmel i og lad det stå 15 min. 

Rør hvedemelet i, drys med salt og lad dejen stå 30 min.

Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve natten over i køleskabet.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10.

Form dejen til boller og pas på ikke at slå luften ud.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min. 

Bag dem ved 250°C i 5 min., sænk temperaturen til 200°C og bag 10-15 min. til de er gyldne.

 

Tips
Smid lidt vand ind i bunden af ovnen når du lige har sat bollerne ind, det gir damp og sprød skorpe.

 

Opskrift og styling Gitte Heidi Rasmussen, foto Betina Hastoft

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.