Æble- & havrescones
De scones, vi bager derhjemme, er glutenfri og veganske, så de er meget anderledes end dem, vi får i London. Men de har samme søde, lidt kageagtige karakter, og de kan smækkes sammen på et øjeblik.

Tilberedning

45 min - 8 stk.

Forvarm ovnen til 230°, og stil en bageplade ind i den. Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Skær kokosolien i små terninger, og gnid den ud i melblandingen sammen med mandelsmørret, til blandingen har konsistens som rasp.


Tilsæt sojayoghurt og æbler, og rør rundt med en trægrydeske, til dejen har samlet sig nok til, at du kan bruge fingrene. Den kan smuldre lidt, men burde hænge sammen – undgå at overælte dejen, da det vil få de færdige scones til at blive hårde. Tilsæt en smule ekstra yoghurt, hvis dejen virker for tør, eller lidt mel, hvis den virker for våd. Tryk dejen flad på et let meldrysset køkkenbord, til den er ca. 25 cm i diameter og 2 1⁄2 cm tyk. Stik den ud til så mange scones som muligt med en udstiksform på 7 1⁄2 cm eller et glas. Saml dejresterne, og gentag processen, til der ikke er mere dej tilbage.


Læg bagepapir på den forvarmede bageplade, og anbring de ubagte scones på den. Bag dem i 15-16 minutter, eller til de er sprøde udenpå, men stadig en smule fugtige indeni. Flæk de færdigbagte scones, og smør dem med hjemmelavet frugtkompot eller marmelade. Spis dem, mens de stadig er varme. Der er intet, der slår disse scones, når de er nybagte.

 

Billede og opskrift venligst udlånt af "Green Kitchen Rejser"

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.