Ulvetimen

Gi' ungerne grønt, når de er allermest glubske. Så er de mere modtagelige. Få vores tips til, hvad du kan servere - hvad enten du skal bruge en snack til eftermiddag eller til om aftenen.

Ulvetimen

Sidst på eftermiddagen, alle er trætte og sultne, men aftensmaden langt fra at være klar. Der er udsigt til en urolig stund med hyl og suk. Men faktisk er der her en god chance for at skabe det modsatte og samtidig snige en hel masse grønt i ungerne! For når de er allermest sultne, er de meget mere modtagelige.

Så start med at gå i grøntsagsskuffen i stedet for at kaste dig over gryderne, når du træder ind ad døren med utidige tumlinger eller sukkerkolde skolebørn. Lav et stort fad – eller en mindre skål til hver – med skønne, sunde grøntsager og frugter i fingernemme stykker!

Ernæringsekspert Anne W. Ravn anbefaler, at du prioriterer de grove grøntsager og supplerer med lidt af det sjove som fx rosiner, en skefuld mandler, hasselnødder eller cashewnødder, lidt knækbrød og frisk frugt. Agurkestave, cherrytomater og gulerodstave er nemme, sikre hits, der altid er til at få fat på.

Men dagens ’ulve-ret’ kan varieres i det uendelige efter sæsonen. Prøv at veksle med fx rå blomkålsbuketter, squashstave, snackpebre, radiser, friske ærter, søde bær, letkogte grønne asparges, bønner og broccoli, rå stave af rødbede, skåret spidskål og hvidkål, friske spirer og både af æbler, pærer og blommer. Det er nok ikke alt, der glider ned. Men børnene ser mangfoldigheden.

Gode ideer til ulvetimen

 

Hvis du vil forberede snacks på forhånd, kan du også med fordel prøve at lave nemme broccoli nuggets  eller majsfritter med feta, der både kan bruges som snack, i madpakken eller som en del af et aftensmåltid.