Madpakke med broccolibolle, æg og grøntsagsstave

Tips til den gode madpakke

Når man dag efter dag skal smøre madpakker, kan det være svært at variere indholdet. Her får du vores gode råd til at spændende madpakker. Vores gode tips og ideer gør dig til en sand madpakke-mester.

Lad børnene være med i køkkenet

Når man selv har været med til at lave madpakken, er den bare sjovere at spise! Invitér børnene med til at lave madpakken.

Lav for meget mad med vilje

Du kan lave ekstra meget mad til aftensmad. Så er der rester til madpakken dagen efter. På den måde kan du også begrænse dit madspild.  

Bag i weekenden til madpakkerne

Bag fx minipizzaer, pirogger eller hjemmebagte boller, som kan tages op af fryseren aftenen før og tilsættes pålæg eller salat. Du kan læse mere om hvordan du får mere grønt ind i dit bagværk her. Kun fantasien sætter grænser og en bagedag kan være en rigtig god familieaktivitet.

Varier madpakken 

Du kan variere madpakken på mange måder: Prøv fx at bage en ny slags boller, udskifte brødtypen eller variere mellem salater, brød og wraps. Lav fx en pastarest fra aftensmaden om til en pastasalat ved at tilsætte tun og grøntsager. Variation gør madpakken mere indbydende og interessant at sætte tænderne i.  

Tilføj små snacks med grønt

Små grønne snacks gør madpakken mere spændende og de grønne snacks er perfekte til små pauser eller frikvarter i løbet af dagen. De mest almindelige madpakke-grøntsags-snacks er agurk, peberfrugt, radiser, tomat og gulerod, men prøv også f.eks. grønne asparges, bladselleri eller friske ærter.  

Husk frugten

Frugt er, ligesom grøntsager, en god og praktisk ting at have med i madpakken. Frugt er et sundere bud på et sødt indslag i madpakken, som vi jo alle kan få brug for i løbet af dagen. 

Tænk i madpakkedesign

Mange børn hader vådt rugbrød og andet, der snasker sammen. Brug flittigt små bøtter til dip og dressing. Skift til gennemsigtigt folie og se, om det gør en forskel. Frist teenageren med en frokost, der ligner købemad. En sandwich med parmaskinke og salat i grovbolle prof pakket i en brun pose gør lykke.