Rødbedehummus i en skål med afskåret selleri.

Rødbedehummus

Den dybe, rødlige farve fra rødbederne kombineret med kikærter, der er rige på smagen af umami, går op i en højere enhed. På kort tid ved blot at blende de to hovedingredienser med lidt hvidløg, citron, olivenolie og tahin, så har du en smuk og cremet rødbedehummus.

Rødbedehummus er den perfekte dyppelse med et par friskskåret gulerødder, agurker eller grissini, hvis du trænger til en sund og nærende snack. Ikke nok med, at smagen er helt fantastisk, så har rødbedehummus en skøn farve, som også gør den til et festligt indspark, hvis du serverer den til enten middagen med vennerne eller til børnefødselsdagen. Du kan også bruge din rødbedehummus som smørelse i din sandwich eller som tilbehør til salaten.

Opskrift på hjemmelavet rødbedehummus med kikærter

Opskriften på rødbedehummus med kikærter er heldigvis nem. Du skal blot tilføje lige dele revet rødbede og kogte kikærter sammen med lidt knust hvidløg i en foodprocessor eller multihakker. Herefter smager du til med tahin, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Så er din rødbedehummus klar til servering.

Rødbedehummus med eller uden kikærter?

En essentiel del af rødbedehummus er kikærter, men du kan også vælge at bruge limabønner, sorte bønner eller edamamebønner, hvis du ikke kan lide kikærter eller blot ikke har dem liggende. Dog skal du være opmærksom på, at smagen ikke vil være den samme uden kikærter.

Rødbedehummus er sundt og lækkert

Rødbedehummus er både sundt og velsmagende. Kikærterne i rødbedehummus er en god kilde til mineraler såsom jern, fosfor og zink. Derudover er kikærter også en god proteinkilde, da de indeholder de fleste aminosyre, som du har behov for. Det gør derfor også kikærter genialt til køderstatning.

Rødbede er en god kostfibre, som blandt andet indeholder C-vitamin, B-vitamin og folat.

Rødbederne giver den flotteste farve

Rødbedens høje indhold af betanin er med til at give dem den dybe rød-lilla farve. Faktisk er det naturlige farvestof i rødbeden så kraftigt, at nogle mennesker vil opleve, at deres urin kan få en mere rødlig farve efter at have spist rødbeder. Men frygt ej, det er ikke et dårligt tegn. Det er blot kroppens måde at skille sig af med det ufarlige farvestof.

Uanset, om du bruger rødbeder i din hummus, i kokoskugler, i suppe eller i dine friskbagte boller, så vil farven være et sikkert hit for både store og små.