
Mindre kød og mere grønt – tips, tricks og vegetariske opskrifter
Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for miljøets og sund-hedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære. Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for miljøets og sund-hedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære.Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for klimaets og sundhedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære.
En kødfri ugedag kommer ikke fra den ene dag til den anden. Små gradvise ændringer skaber variation på tallerkenen, sætter gang i ungernes smagsløg og i den grad også gang i fantasien hos familiens kokke – store som små.
3 grønne tips til familie-favorit-retterne
- Revet gulerod i kødsovsen er den usynlige helt. Ingen kan se den, men den gule rod giver mere kant til retten, så der nemt kan skæres ned på mængden af det hakkede oksekød.
- Gryderetter er guld værd i en travl hverdag, men består oftest mere af kød end grønt. Tag gerne halvdelen af kødet fra og frys det ned, så du kan tilføje flere af familiens yndlingsgrøntsager.
- Alle former for pizza og tærte er hit i familien, og her er der rig mulighed for at skære ned på kødet. Grøntsagernes farve sætter gang i sanserne, mens bare en anelse bacon giver lidt salt. Vælg sæsonen grønt som topping fx græskar i efterårssæsonen, svampe i vintersæsonen og tomat i forår/sommersæsonen. Brug gerne rigeligt med friske krydderurter på pizzaerne hele året.
Hvis I har mod på helt kødfrie dage, har vi udviklet en række børnevenlige, vegetariske opskrifter.