Lynsyltning er en ekstra hurtig form for syltning, som godt kan nås selvom man har lidt travlt.

Lynsyltede cherrytomater, agurker og skalotteløg
Syltede cherytomater
Bring lige dele eddike, vand og sukker i kog i en gryde. Kom cherrytomater, chili og fx en kvist timian i et glas og hæld den kogende lage over. Luk glasset og lad det trække til det er koldt, evt. længere i køleskabet.
Syltede agurker
Skær en agurk, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i grove stykker. Kom den i et glas sammen med små halve/kvarte skalotteløg og evt. lidt dildkviste. Hæld den kogende lage over og lad det trække til lagen er kold, evt. længere i køleskabet.
Tip: Du kan sylte alle mulige former for grøntsager. Prøv dig frem med forskellligt grønt og urter.
Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft