Grønne asparges pakket i butterdej

Lækre retter til påskefrokosten

Trænger påskebordet til et friskt indspark? Her får du inspiration til lækre retter, der giver nyt liv til den klassiske påskemenu

Påske er lig med kvalitetstid med familien og påskefrokoster med masser af lækker mad. Påskefrokostbordet byder på et væld af skønne retter, men det kan også også blive et lidt ensidigt repertoire. Vi synes, at der er plads til endnu mere grønt på bordet – derfor har vi samlet en række forslag, du kan introducere på årets påskemenu.

Aspargespakker
Der findes næppe noget, vi glæder os mere til i april, end at sætte tænderne i sprøde, friskhøstede asparges. I denne opskrift bliver de forårsmodne asparges pakket i butterdej og svøbt i fløjlsblød brie. 

Forårssalat med rejer
Her får du en fyldig salat med perlebyg og rejer, der er en sand fryd for øjet. Salaten er pyntet med radiser og feldsalat, der sikrer at du får smagen af forår på tallerkenen.

Filostave med spinat
Lækre, sprøde stave af filodej med cremet spinatfyld. Lav trygt store mængder – de er nemlig også skønne som mellemmåltid i dagene efter påske.

Laksetærte med spinat og forårsløg
Denne skønne tærte med laks og forårsgrønt er en vinder på frokostbordet. Du kan servere den som den er, eller skære den ud i små mundrette hapsere pyntet med finsnittet forårsløg.

Grøn pastasalat med tun og æg
Her kan du give den fuld gas med forårssmag. Der er nemlig både friskbælgede ærter og sprøde asparges i denne lækre og mættende pastasalat.

Squashbånd med grillet gedeost
Grillede squashruller med cremet gedeost og sødmefuld tomatsalsa, som du kommer til at nyde til påske og hele sommeren ud.