Køkkenet som arbejdsrum

"Se stort på rod og lad køkkenmaskinerne stå fremme, så de bliver brugt". Det er et af grøntsagsekspert Trine Krebs' råd til at få mest ud af køkkenet og få spist en masse grøntsager i hverdagen. 

Dit køkken er et arbejdsrum, ikke et udstillingsvindue. Se stort på rod og lad køkkenmaskinerne stå fremme, så de bliver brugt, siger grøntsagsekspert Trine Krebs.

NYE KØKKENVANER

Det er en myte, at grøntsager tager lang tid. Det handler om at få nye færdigheder og vaner.

" Søg inspiration i kogebøger, og opbyg med tiden et repertoire af nye, grønnere retter. Så slipper du for at falde tilbage til de retter, du kan med koteletter, når du står træt og småstresset i supermarkedet. Bare fordi du ikke lige kan huske den der lækre pastasauce fyldt med grøntsager i kogebogen derhjemme”, siger Trine Krebs.

I forhold til nye vaner, handler det – ikke overraskende – om planlægning.

”Weekenden er et godt tidspunkt at kigge i opskrifter, vælge retter og ordne ugens indkøb. Tænk på og tal om køkkenopgaver som hele familiens ansvar. Lad små børn starte med at dække bord og skære et flot grøntsagsfad til aftensmaden. Efterhånden kan de mere og mere, så det ikke er dig, som klarer alt. Som med alle forandringer kræver det en investering, men tænk på, hvad I vinder”, siger Trine Krebs.