Blomkål skåret på forskellige måder

Knæk blomkålskoden

Blomkål er smuk, sund og alsidig. Få Sæsons gode tips til hvordan du nemt skaber variation og god smag. 

Blomkålen er både smuk, sund og alsidig. Koges den for længe, bliver den kedelig. Lærer du den bedre at kende, byder den på masser af skøn smag og variation.

HELE HOVEDET
Den flotte kæmpeblomst kan dampes og serveres hel fx med en fyldig creme fraiche-dressing. Også bladene kan bruges fx fintsnittet i salat eller blendet i en pesto. 

SKIVER
Del blomkålen i mindre buketter og skær disse i fine skiver, der ligner små træer. Forkæl med en smagfuld marinade af fx olivenolie, citron og friske krydderurter.

BLOMKÅLSRIS
Riv blomkålen på det grove rivejern og server som ris til boller i karry – kolde eller varmet med i sovsen. En nem måde at trylle ekstra grønt indenbords.

BUKETTER
Knæk de små buketter af stokken, kog dem al dente og server dem som lækkert tilbehør. Eller steg dem hårdt på panden med dine yndlingskrydderier.

STOKKE
Gør kål på stokken i en klassisk blomkålsgratin. Eller kog den i mælk og blend til en cremet suppe. Kan også skæres i skiver, der giver god fylde i wok-retten.

 

HER FÅR DU 5 AF VORES FAVORIT-OPSKRIFTER MED BLOMKÅL

Ovnbagt blomkål med hasselnøddesmør og linser

Ovnbagt citron-blomkål med parmesanpaneret kuller

Risotto med kylling og blomkål

Saftige blomkålsboller

Blomkålscurry til to dage