Hjemmelavet grøntsagsbouillon kan laves på alverdens grøntsagsrester og bruges i bl.a. risotto, suppe og daal.

Hjemmelavet grøntsagsbouillon
Tilberedning af grøntsagsbouillon
Lav grøntsagsbouillon på grønne rester fra køleskabet. Udgangspunktet for en nem grøntsagsbouillon er 2 gulerødder, 2 stængler bladselleri og 2 hvidløgsfed, 1 porre og 1 løg, 2 tsk salt, 1 tsk peberkorn og 4 laurbærblade. Tilføj så 500g grøntsagsrester og friske krydderurter af eget valg, som fx timian, estragon eller rosmarin. Lad det hele stege i olivenolie i en gryde, inden der hældes vand på, så det dækker. Når grøntsagerne er møre er bouillonen færdig.
Kom bare løg og hvidløg i gryden med skal på, blot de er fri for jord. Her sidder der smag, og det giver en god farve til bouillonen.
Bouillonen er perfekt i klassiske retter som risotto, minestrone eller daal.
Tip, foto og styling: Julie Karla