Helt specielle æbler

Hvad er det der gør æbler, som er produceret på vores breddegrader til noget helt specielt? Bliv klogere på smag, sorter og dyrkning.

Tre gode grunde til at gnaske løs

Smagen er intens på vores breddegrader, som er den nordligste grænse for at dyrke æbler. Her kæmper æblerne for at nå at blive modne, mens det veksler mellem varme, kulde, sol, regn og blæst. Modstanden giver alle sorter en mere intens og nuanceret smag og aroma. Hver dyrkningssæson er forskellig og afhænge af, hvilket vejr vi har haft. 

Vi satser på biologisk bekæmpelse af skadedyr og minimal sprøjtning.

Vores lange æblesæson, som varer fra august til maj. Fra de friske og saftige sommeræbler, som skal nydes straks, til de smagfulde efterårsæbler og til sidst de aromatiske vinteræbler med god holdbarhed takket været overvintring på såkaldte æblehoteller.

 

Vidste du at....

Danskerne spiser mere importeret end dansk frugt.

De to mest dyrkede æblesorter er Ingrid Marie og Elstar

Æbler holder sig bedst i køleskabet. Læg blot et par stykker frem ad gangen i en skål.

 

Lad dig friste

Af de mange middagsretter, salater og skønt bagværk med  æbler i vores opskriftsdatabase.

 

Har du styr på æblersorterne?

Download Sæsons æbleguide