Brug pæren! Pærer har sæson fra september til oktober og findes i flere sorter, som hver egner sig godt til forskellige retter. Læs med og lær mere om pæren.

Har du styr på pæresorterne?
Pæren er saftig frugt, som typisk er moden fra september til oktober. Pæretræer bliver passet omhyggeligt og pærerne håndplukkes, når de er perfekt modnet. Farven kan variere fra gul-grøn til rødlig.
Pærer anvendes oftest i desserter, salater og som snack.
Der findes flere typer pærer:
ALEXANDER LUCAS: En middelstor grøngul pære med en middeltyk skræl og let grynet frugtkød. Sæson: Oktober til november.
CLARA FRIIS: En pære af bedste spisekvalitet med glat tynd skræl, men med kort holdbarhed. Sæson: August til oktober.
CONFERENCE: En aflang pære med matgrøn farve, let krydret smag og med gode lageregenskaber. Sæson: Oktober til november.
CONCORDE: En aflang pære med en fin skæl, god og saftig smag og med gode lageregenskaber. Sæson: Oktober til november.
Find opskrifter med pærer her.