Jordbærsorter - viden og opskrifter - Sæson

Har du styr på jordbærsorterne?

Vidste du, at jordbærsorter modner på forskellig tid, som du kender det fra æbler? Derfor har jordbærrene små nuancer i udseende og smag fra sæsonen begynder i juni, til den slutter ved udgangen af juli.

HONEOYE 
Honeoye er en tidlig frilandssort som fås fra begyndelsen af juni til sidste halvdel af juni. Et stort, dybrødt bær, som er blødt til middelfast. Smagen er frisk og fyldig med en syrlig-sød aroma.

ELSANTA 
Elsanta høstes på friland i sidste uge af juni og de første uger af juli. Allerede fra midten af april til begyndelsen af maj får du bærret fra væksthus, og igen i oktober og november. Et stort fast bær, som er lys i frugtkødet og har en god holdbarhed. Smagen er mild og sødlig.

SONATA
Sonata er en ny sort, som høstes på friland i midten af juni og de første uger af juli. Et middelfast, mellemstort hjerteformet bær med kraftig, sød og fyldig smag. Det gennemfarvede bær har en god holdbarhed.

FLORENCE
Florence er et sent bær på friland. Det høstes i hele juli. Et meget anvendt bær, som er fast og gennemfarvet. Størrelsen er medium til stor. Smagen er sød, frisk og fyldig.

Få flere tips om jordbær her eller søg blandt vores mange opskrifter med jordbær.