Grøntsags-spaghetti

Pasta er nemt, hurtigt og billigt, og de fleste børn og voksne er vilde med det. <br />Lok lidt flere grøntsager i børnene og for den sags skyld resten af familien, ved at servere "grøntsags-spaghetti

Grøntsags ”spaghetti” er ligesom pasta forholdsvis nemt, hurtigt og billigt at lave. Alle mulige grøntsager kan bruges, de kan mixes og matches og tilberedes på forskellige måder. Prøv for eksempel at køre en squash igennem spiralizer maskinen.
En spiralizer er en slags maskine til at lave ”spaghetti” ud af forskellige grøntsager og frugter. Den kan både lave ”spaghetti”, ”nudel” og ”bånd-spiraler”.

Fremgangsmåde:

  1. Hvis du ikke har en spiralizer, kan du alternativt skære grøntsagerne ud i tynde, lange strimler enten i hånden, med et juliennejern eller skrælle den i brede bånd med en kartoffelskræller, præcis ligesom når du skræller kartofler.
  2. Giv squash ”spaghettien” et hurtigt opkog med lidt olie og salt. Dryp den godt af og server det i stedet for den normale spaghetti til en god kødsauce. 

Hvis det kræver lidt tilvænning at spise "grøntsags-spaghettien", så kan du med fordel bruge halv almindelig spaghetti og halv squash ”spaghetti”.
Husk at det hele tæller i grøntsagsregnskabet, så det er helt okay at bruge halvt af hver. 

Tip
Fjernes skrællen først på squashen, vil det til forveksling ligne rigtig spaghetti i farven.

Andre grøntsager der er gode at bruge
• Gulerod
• Persillerod
• Pastinak
• Rødbede
• Lille knoldselleri
• Agurk
• Squash i alle farver
• Kinaradise
• Kartoffel


Tilberedningsmetoder
Kog i 1-2 minutter med lidt salt, olie og eventuelt citronsaft. Dryppes godt af inden servering
Damp i 3-4 minutter. Rør lidt olie og salt i den dampede grøntsags ”spaghetti”
Steg i lidt smør eller olie på panden med salt og eventuelt friske krydderurter til de stadig har bid

Det er kun fantasien der sætter grænser, så prøv en masse grøntsager af og tag gerne børnene med i køkkenet, når du laver grøntsags ”spaghettien”.

Opskrift, styling & foto: Sabine S. Nielsen