Vil du gerne have mere ud af dine grøntsager? Læs med og få nogle værktøjer til at undgå madspild.

Brug det hele - undgå madspild
Der går rigtig meget mad til spilde, fordi mange ikke ved, hvordan man bedst udnytter grøntsagernes fulde potentiale. Bliv klogere på hvordan du kan undgå madspild og få meget mere ud af dine grøntsager.
PÅ INDKØB
- Lav en ugentlig madplan. Du kan følge eller lade dig inspirere af Sæsons madplan med lettilgængelige, grønne opskrifter - tilmeld dig her.
- Tjek hvad du har i forvejen. Du kan bruge sæson.dk til at søge på frugt og grønt og finde opskrifter med specifikke ingredienser.
- Lav til sidst en indkøbsliste og hold dig til den, når du køber ind.
I MADLAVNINGEN
- Undersøg hvordan du kan bruge rester af grøntsager. Du kan fx bruge stokken fra din broccoli i wokretter eller rive den og bruge den i bagværk. Du kan også bruge toppene fra porre, løg og fennikel.
- Opbevar maden rigtigt så den ikke bliver for gammel før tid. Læs mere om opbevaring.
- Hvis du har mad til overs så frys det ned i portioner, så du kan bruge det en anden dag.
- Se mere om at bruge rester af grønt i bagværk.
- Få inspiration til at give dine retter et grønt tvist.