Blomkålssovs kan bruges som erstatning for bechamelsauce i lasagne, eller som en cremet grøntsagssauce til pasta.

Blomkålssovs
Lav en cremet sauce ud af kogt blomkål og brug den som erstatning for bechamelsaucen i lasagnen eller vend den i pasta. Til en portion sauce til 4 personer bruges 1 lille blomkål á ca. 500-600 g.
Sådan laver du blomkålssovs
- Kog blomkålet mørt i grøntsagsbouillon.
- Hæld bouillonen fra blomkålen, men gem 3 dl til saucen senere.
- Steg 1 grofthakket løg og 3 fed hakket hvidløg gyldent i 1 spsk olivenolie.
- Kom de stegte løg i en blender sammen med den kogte blomkål, 3 dl bouillon, 1 dl madlavningsfløde, 3 tsk finthakket frisk timian, ½ tsk salt og 1 tsk æblecidereddike.
- Blend til en cremet sauce og smag til med salt og peber.
Tip, styling og foto: Julie Karla