Spinat

Spinat er en bladgrøntsag, der indeholder oxalsyre, der binder calcium og derved hæmmer kroppens calciumoptagelse, hvis den indtages i store mængder.

Spinat indeholder mange mineraler og har et højt indhold af A og C-vitamin.

Kan man gemme spinatretter?
Hvis du har en rest af en ret med spinat, skal den hurtig i køleskabet. Gem retten højst 1-2 dage efter at den er tilberedt. Spinat indeholder meget nitrat som kan omdannes til det skadelige nitrit. Omdannelsen af nitrat til nitrit sker langsommere ved lav temperatur, derfor er det vigtigt at sætte maden hurtig i køleskabet. En rest med spinat du vil gemme, skal være en gennemkogt rest ellers skal den kasseres. En gemt rest af en spinatret kan genopvarmes, hvis bare ovenstående forholdsregler er overholdt.

Obs! Børn under 4 år bør ikke spise rester af spinatretter eller genopvarmet spinat.

 

 

I sæson

April til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png