Spidskål

Spidskål er et smalt kålhoved med løst siddende blade og mild kålsmag. Fjern de yderste beskadigede blade, halver kålhovedet, og fjern stokken. Skær kålen i strimler, og spis den rå, stegt eller dampet.

Kogt eller dampet spidskål
Skær spidskålen i kvarte og fjern den grove del af stokken. Kog de kvarte spidskål i letsaltet vand i 5-8 minutter. Kom kålen direkte i kogende vand, da det herved bevare flere vitaminer.
Damp evt. blot spidskålen i et par cm. vand i gryden og anvend da tætsluttende låg. Pas på kålen ikke koger tør.

Tips til tilberedning

  • Læg en kvist persille eller en valnød i kogevandet, når du damper spidskål. Herved mindsker man noget af kålens karakteristiske duft.
  • Snit spidskål fint, og bland det sammen med gulerødder, æbler og appelsiner.
  • Snit spidskål fint, og svits det sammen med hakket oksekød og hvidløg på panden.
  • Fintsnittet spidskål er ligeledes godt som fyld i supper.

 

I sæson

Juni til Oktober

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg