Skoleagurk

Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark. Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin, folacin og kostfibre. Skoleagurk er en forædling af salatagurken. Den er udviklet til at passe som snack til madpakken. Den smager efter manges mening bedre end den almindelige agurk.

 

Tips til tilberedning

Brug den i børnenes madpakke eller til skovturen

Vidste du at...

Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.

Opbevaring

I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis den opbevares for koldt.

Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.

I sæson

Marts til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png