Opskrifter, opbevaring og tips om savoykål

Savoykål

Brug en stor kniv, og halver kålhovedet. Del det endnu engang. Fjern de yderste grove og beskadigede blade. Skyl kålen, og tør den. Skær kålen i tynde strimler.

Tips til tilberedning

  • Savoykål er velegnet til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter.
  • Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw eller andre råkostsalater. 
  • Steg fintsnittet savoykål på panden med strimler af kylling, og smag til med soja.
  • Savoykål er god at pakke om kød-, fiske- og grøntsagsfars. 
  • Lynsteg strimlet savoykål sammen med strimler af gul peber i lidt olie. Smag til med sojasauce. Brug dampede savoykålsblade til at pakke om kåldolmere. 
  • Lav en salat af fintsnittet savoykål, æblebåde og mynteblade. Dryp med friskpresset appelsinsaft og pynt med oliven.
  • Damp savoykålsbåde møre og server dem som tilbehør gerne dryppet med en olie-eddike marinade og et drys klippet purløg.

 

 

I sæson

September til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png