Savoykål

Brug en stor kniv, og halver kålhovedet. Del det endnu engang. Fjern de yderste grove og beskadigede blade. Skyl kålen, og tør den. Skær kålen i tynde strimler.

Tips til tilberedning

  • Savoykål er velegnet til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter.
  • Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw eller andre råkostsalater. 
  • Steg fintsnittet savoykål på panden med strimler af kylling, og smag til med soja.
  • Savoykål er god at pakke om kød-, fiske- og grøntsagsfars. 
  • Lynsteg strimlet savoykål sammen med strimler af gul peber i lidt olie. Smag til med sojasauce. Brug dampede savoykålsblade til at pakke om kåldolmere. 
  • Lav en salat af fintsnittet savoykål, æblebåde og mynteblade. Dryp med friskpresset appelsinsaft og pynt med oliven.
  • Damp savoykålsbåde møre og server dem som tilbehør gerne dryppet med en olie-eddike marinade og et drys klippet purløg.

 

 

I sæson

September til December

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg