
Radiser menes at stamme fra Kina. De kom til Danmark i 1800-tallet. Radiser er en grøntsag, der tilhører korsblomst-familien. Det er en fortykket, rund eller oval kimstængel. De rød/hvide dele er sprøde, opsvulmede rodstokke. Smagen af de runde og kegleformede radiser kan være skarp eller mild, farven er lyserød/rød og hvid. Den skarpe smag kommer fra sennepsolier i planten. Indeholder blandt andet C-vitamin, folat, natrium og jod. Anvendes rå.
Tips til tilberedning
- Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af
- Brug radiserne rå
- Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber
- Røget makrel med skiveskårne radiser på toppen er både en fryd for øjet og for ganen
- Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål
- hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt af skarpheden
Vidste du at...
Styrken i radiser blandt andet afhænger af hvor meget vand de har fået under dyrkningen.
Opbevaring
I køleskab og bedst uden top. Nip toppen af og opbevar dem i en plastpose. Holdbarhed ca. 5-6 dage.
I sæson
April til Oktober