Rabarber

Rabarber stammer oprindeligt fra Kina og Tibet. Her blev den brugt til medicinske formål. Rabarber er en rigtig forårsgrøntsag og årets første rabarber har noget særligt over sig. De smager syrligt og bruges oftest i desserter og bagværk, hvor det kun er stilken man bruger. Bladet er ikke spiseligt og skal kasseres. Saften er svagt rød og indeholder en del oxalsyre. Desuden indeholder den blandt andet C-vitamin, kalium og kalcium.

 

Tips til tilberedning

  • Anvendes til suppe, saft, bagværk, kompot, grød og marmelade
  • Foden er den sødeste del af rabarberen, så lad være med at skære den fra. Rens rabarberen og fjern toppen.
  • Bag rabarberkompot i ovnen. Skær rabarber i mundrette stykker og drys med den halve vægt i sukker. Bag ved 175 grader i 20 minutter
  • Har du prøvet at lave en tærte med rabarber? Det smager helt fantastisk!

Prøv også at bruge rabarber i madlavning. De kan sagtens bruges i det salte køkken som her i en rabarbervinagrette eller kylling med rabarberkompot og agurkesalat. Du kan finde flere forslag i vores opskriftsdatabase. 

Vidste du at...

  • Navnet er sammensat af Rha, som er et 3000 år gammelt navn for floden Volga og Barbarum, der betyder "udenlandsk" på latin. 

 Opbevaring

Rabarber opbevares bedst køleskab i en plastpose hvor den kan holde sig i et par uger.

Du kan sagtens fryse rabarber. De skal bare skæres i mundrette stykker og fryses i en pose el. beholder. De behøver ikke blancheres først. De bliver dog bløde af at blive frosset, så de er bedst til kompot, tærte el. grød efter frysning. 

I sæson

April til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png