Portobellosvampe

Portobellosvampe dyrkes i klimastyrede væksthuse, hvor temperatur, CO2 og fugtighed styres meget nøjagtigt. De gror i komposteret hestegødning, og lever af proteiner og kulhydrater i næringssubstratet. De plukkes når de er store og fuldmodne.

Portobellosvampe er reelt set bare en forvokset brun markchampignon.  Den udarter sig ved at have en meget intens smag, og det skyldes især det store tørstofindhold.


Tips til tilberedning

  • Portobellosvampe er velegnet til bagning i ovnen, sautering, gryderetter, wok, gratineret med f.eks. ost- og grøntsagsfyld, i en sandwich en god svamperisotto eller på grillen
  • Hule portobello er ideelle til fyldning

Vidste du at...

Portobello er fuld af umami, som gør den fortræffelig som erstatning for kød.

Opbevaring
Skal i en plastpose og gemmes i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge.

I sæson

Januar til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png