Peberfrugt

Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika. Den kom til Europa med de opdagelsesrejsende og har siden været en populær spise. Den kaldes også spansk peber eller sød peber. De umodne peberfrugter er grønne. Nogle af sorterne holder sig grønne, mens andre bliver røde, orange, gule hvide eller blåsorte ved modning. Den grønne peberfrugt er mere intens i smagen og knap så sød som de andre, men til gengæld er holdbarheden længere.   

 

Tips til tilberedning

  • Fjern stilk, frøstol og frøene og skyl den grundigt
  • Anvendes rå, kogt/dampet, stegt, grillet, i wokretter/sammenkogte retter eller bagt
  • Grill dem hele i ovnen på høj varme til de er sorte i skrællen. Lig dem i en frostpose i køleskabet til de er kølet ned og pil skindet af. Skær dem f.eks. i lange strimler og brug dem i en salat, på en pizza, til det mexicanske måltid, eller lav en  af de grillede peberfrugter, olie, citron og oliven
  • Fyldt peberfrugt med en blanding af hakket kød, grøntsager og ris
  • Mini peberfrugt fyldt med en lækker tunsalat, perfekt at have med på farten

Vidste du at...

Peberfrugt er i familie med chili. Styrken ligger på nul, på den berømte Scoville Scala, som er den man bruger til at måle styrken af chilien.

 

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 12-14 dage.

I sæson

April til Oktober

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg