Majs

Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika og tilhører græsfamilien. Den kom til Europa i 1500-tallet. Der findes forskellige sorter af majs, hvoraf det er sukkermajsen vi bruger som grøntsag. Den modnes i perioden midt juli til midt oktober.

Majs er super gode til madpakken og kan nydes som snack eller som tilbehør. Den er rig på A-, B- og C-vitamin og mineraler.

Tips til tilberedning

  1. Majs koges i ca. 5 minutter i letsaltet vand eller grilles med bladene på for at beskytte majsene
  2. Hvis du vælger at grille din majs, kan du lægge den i blød med bladene på inden grillningen. Så holder den sig saftig efter tilberedning

Vidste du at...

Det var meningen at majs kun skulle bruges til dyrefoder, hvorimod den nu er endt med at blive en del af kulinariske køkkener verden rundt.

Majskolber har i gennemsnit 800 majskorn, fordelt i 16 rækker.

Opbevaring

Majs skal opbevares i køleskab, men man skal ikke vente for længe med at spise dem, da de kun kan holde sig i tre til fire dag. Hvis man lader bladene sidde på, kan de dog holde sig i op til otte dage.

I sæson

Juli til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png