Majroe

Majroen er en sjælden gæst i det danske køkken, hvilket er en skam. Den lille rodfrugt smager nemlig skønt og kan nydes på et væld af forskellige måder.

Roen er typisk hvid, ligesom dens kød, men findes også i nuancer af lilla og grøn. Majroens navn snyder en smule, for sæsonen starter typisk i juni, men strækker sig til gengæld helt frem til november.

Tips til tilberedning

De små roer smager bedst og kan spises med skræl, hvis de skrubbes. Majroen kan grilles, dampes, sauteres og bages, ligesom andre rodfrugter. I Norge anvendes den i mos, mens franskmændene nyder den i frikassé og ragout. I rå form kan majroen nydes tyndskåret i salater eller revet i en råkost. Bladene minder om spinat og kan derfor både dampes og steges. Vær dog nænsom med tilberedningen, da roen er bedst når den stadig har bid.

Opbevaring

Opbevares roen køl, kan den holde sig i ca. en uge.

I sæson

Juni til November

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png