Løg

Løg er en af hovedbestanddelene i hverdagens madlavning. Løg kan bruges både rå og tilberedte. Hvor de rå løg har en skarp smag fremstår de milde og søde efter tilberedning.   

Tips til tilberedning

  • Løgene mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.
  • Brug løg i tynde både i wokretter, salater og sammenkogte retter.
  • Bag hele pillede løg i ovnen sammen med stegen.
  • Stegte løg med æbler og timian er godt tilbehør til kødretter.
  • Stegte, bløde løg steges ved lav varme i lang tid.
  • Mildere løg til salaten: Læg løgringe eller hakkede løg i kold vand i 15 minutter. Voila, så nemt bliver de mildere.

Koldmarinering af løg

Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.

Vidste du at...

At der findes mange sorter af løg i både røde, gule og hvide farver. Hver løg-type har sine fordele i madlavningen. 

Opbevaring

Opbevar tørrede løg tørt og køligt væk fra andre madvarer, da de kan afgive smag.

 

 

I sæson

Januar til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png