Kirsebær

Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige stenfrugtarter, kaldet sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær indeholder 10% sukkerarter og anvendes naturel. Surkirsebær har et stort syreindhold og anvendes derfor til grød, saft, sauce og syltning. Farven kan variere fra gul over lyserød til mørkerød og sort. Friske kirsebær skal være blanke og saftspændte uden pletter og stød. Indeholder især C-vitamin og er rig på antioxidanter.
 
Tips til tilberedning
  • Søde kirsebær er mest velegnet som forfriskende sommerfrugt
  • Søde kirsebær kan spises direkte fra bakken, men det er altid en god idé at skylle dem i koldt vand
  • Løsfrosne kirsebær uden stilk, med sten er geniale som isterninger i champagne eller mousserende vin

Vidste du at...

Der findes ca. 1200 dyrkede arter af kirsebær!

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 4-5 dage.

I sæson

Juli til September

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png