Opskrifter, opbevaring og tips om Kinakål

Kinakål

Kinakål er et super sprødt og meget saftigt kål med en sart smag. Bladene er brede med en bred stok i midten og en lysegrønne kruset top.

Kinakål smager bedst, hvis man tænker på den som en kål og bruger den på samme måde som man gør i asiatiske lande; i supper og i lynstegte retter eller som tilbehør, hvor den bare steges og vendes med østerssauce og hakket hvidløg.

Kinakål kan også bruges til salater, bedst sammen med andre grønsager og med stærke asiatiske dressinger. Til salater er det bedst at snitte den fint i den brede ende, hvor stokken i bladene fylder mest, ellers bliver de lidt kedelige at tygge i. Toppen kan snittes grovere for at bevare sprødheden.

 

Tips til tilberedning

  • Kinakål er på grund af sine sprøde blade velegnet til at tage med på picnic og skovtur. Bland en lidt sød yoghurtdressing, hæld dressingen i en skål, og læg snittet salat ovenpå. Så er det hele blandet, når I når frem.
  • Kinakål kan fint erstatte hvidkål i råkostsalater.
  • Kinakål er velegnet som sprødt indslag i sandwich
  • Kinakål kan kun tåle at blive tilberedt kort tid, ellers mister den sin lækre sprødhed. Skal kålen lynsteges, er det godt at lave store grove stykker af både stokken og bladene - begge dele kollapser meget hurtigt ved varmetilberedning og bliver til næsten ingenting, fordi grønsagen er så vandholdig. Steg gerne stokken lidt først og tilsæt bladene i sidste øjeblik.

Opbevaring

Kinakål opbevares i en plastpose i køleskabet.

I sæson

Juni til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png