Hvidkål

Tips til tilberedning

  1. Kan anvendes rå fintstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
  2. Tilberedt er den en klasisiker i brunkål, kåldolmere og som stuvet hvidkål.
  3. Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.
  4. Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 min. for strimlet kål.
  5. God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.
  6. Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.
  7. Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.

 

Vidste du at...

Vidste du at du kan dække hele dit dagsbehov for C-vitamin ved at spise bare 150 gram hvidkål?

Opbevaring

Hvidkål opbevares bedst i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til 14 dage. Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra. Så fylder det ikke så meget og det er let at pakke ind i plast.

I sæson

Juli til Februar

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png