Dild

Dild stammer oprindeligt fra det sydlige Asien og er en etårig urt fra skærmfamilien. Det er urtens unge blade man bruger. Dild har sin karakteristiske smag fra dildolier og er rig på A- og C-vitamin, jern, kalcium og kalium, betacarotener og andre antioxidanter.

 

Tips til tilberedning

  • Gravning af laks
  • Uundværlig som grønt drys på nye kartofler, fisk og skaldyr
  • Frikadellefars af hk. svin, revet gulerod, revet løg, dild, citronsaft, æg, mel, salt og peber
  • Brug den i kryddersmør

Vidste du at...

Frisk dild mister sin smag ved varmepåvirkning. Derfor skal den først tilsættes varme retter lige inden servering.

 

Opbevaring

I plastpose- eller bøtte i køleskab. Holdbarhed 3-4 dage. Dild kan også fryses. 

I sæson

Januar til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png