Brombær

Brombær er en flerfoldssamfrugt med mange små blåsorte stenfrugter, der er saftige og meget aromatiske. Planten findes vildvoksende overalt i Danmark. Brombær skal både være sorte ved høst og slippe stilken let når de plukkes, ellers er de ikke modne. De er rige på E-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og har desuden et højt indhold af kostfibre. Brombær smager bedst lige efter høst og er utrolig følsomme for stød og skal helst ligge i et lag.

 

Tips til tilberedning

  • Spis brombærrene som de er, i desserter og bagværk, samt syltning
  • Prøv at tilsæt dem i din sommersalat
  • Brug dem på yoghurten om morgenen

Vidste du at...

Hvis spidsen af grenene rammer jorden, slår de rødder.

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 2-3 dage.

I sæson

August til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png