Bøgehat

Bøgehatten har eksisteret i flere århundreder, men er først for nyligt blevet tilgængelig i butikkerne. Den stammer oprindeligt fra Østasien og tilhører Ridderhat familien. Bøgehatten vokser i klynger og er rig på vitaminer og mineraler. Det er en køn, lille svamp med mild og nøddeagtig smag. Holder sig godt samlet i retter, derfor er den fantastisk at stege hel. 

 

Tips til tilberedning

  • Steg hele bøgehatte gyldne med skalotteløg og et frisk drys persille, Så har du godt tilbehør til fisken
  • Prøv en gang syltede bøgehatte. Steg svampene gyldne og opbevar dem i stegeolien. Brug de syltede svampe kolde eller varme som tapas med ristet rugbrød til
  • Smørstegte bøgehatte på brød, evt. drysset med lidt frisk timian og citron

Vidste du at...

De vokser vildt nogle steder i naturen, blandt andet på døde bøgetræer.

 

Opbevaring

I en plastpose i køleskabet. Holdbarhed 4-6 dage.

I sæson

Januar til December

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png