Bladselleri

Bladselleri er oprindeligt en strandplante, hvor den fik sine næringsstoffer fra tang. Den er nært beslægtet med knoldselleri og de tilhører begge skærmblomstfamilien. Den menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet. Smagen minder om knoldselleri, men er mere mild. Planten er rig på fibre og indeholder blandt andet betacaroten, folat, A- og C- vitamin og mineralerne  calcium og kalium. 

Tips til tilberedning

  • Klassikeren Waldorfsalat
  • Grøntsags stænger til dip eller til ost
  • Skåret i små stykker og tilsat en kødsauce
  • Brug den skåret i skiver i en grøntsags suppe som f.eks. minestrone
  • Salat af bladselleri i fine stykker, halverede cherrytomater og rosiner. Tilsat en dressing af 3 dele olie, 1 del syre (citron, lime, balsamico, hvidvinseddike), lidt salt og sukker, lidt sennep, finthakket skalotteløg eller rødløg, evt. hvidløg, et drys provencekrydderi

Vidste du at...

Bladselleri er en af de grøntsager som indeholder færrest kalorier pga. det høje vandindhold på 93 %.

Opbevaring

I køleskabet i en pose. Holder op til et par uger.

 

I sæson

Juni til November

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg