Opskrifter, opbevaring og tips om blåbær

Blåbær

Blåbær er et lille blåsort bær, med rødviolet saft. Der findes to arter, den europæiske som vejer op til 0,25 gram og den amerikanske som vejer op til 2 gram. Blåbær er søde, men også beske i smagen. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en naturlig beskyttelse. Vælg blåbær som er faste og hele. Blåbær er rige på C-vitamin, antioxidanter og kostfibre.

Tips til tilberedning

  • Prøv blåbær til ostebordet i stedet for vindruer
  • Brug blåbær på yoghurten, myslien eller havregrynene i stedet for tørret frugt
  • Brug blåbær i sommersalaten

Vidste du at...

Blåbær vokser vildt i naturen. 

Opbevaring

I  køleskab. Holdbarhed 5-7 dage.

I sæson

Juli til September

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png