Babyspinat

Babyspinat er ganske unge blade af spinat. De høstes, når de er små, så de er lige til at blande i salaten. Babyspinatblade er dekorative i salatskålen og smager mildt af spinat. De er blandt andet rige på folat, jern, jod, kalcium, natrium og A-vitamin.

 

Tips til tilberedning

  • Skyld spinaten i et fad med vand – undgå at vaske det under rindende vand, da det ødelægger bladene.

  • Babyspinat kan stuves og bruges til for eksempel pasta.

  • Brug babyspinat som salat sammen med parmesan og olie-eddikedressing.

  • Brug babyspinat i sandwich med roastbeef og remoulade eller i en sandwich med gorgonzola, valnødder og pærer.

  • Erstat basilikum i en pesto med babyspinat og lave en lækker spinatpesto 
  • Kan man gemme retter med spinat? Hvis du har en rest af en ret med spinat, skal den hurtig i køleskabet. Gem retten højst 1-2 dage efter at den er tilberedt. Spinat indeholder meget nitrat som kan omdannes til det skadelige nitrit. Omdannelsen af nitrat til nitrit sker langsommere ved lav temperatur, derfor er det vigtigt at sætte maden hurtig i køleskabet. En rest med spinat du vil gemme, skal være en gennemkogt rest ellers skal den kasseres. En gemt rest af en spinatret kan genopvarmes, hvis bare ovenstående forholdsregler er overholdt. 

    Obs! Børn under 4 år bør ikke spise rester af spinatretter eller genopvarmet spinat.

 

Vidste du at...

Den første friske babyspinat fra marken er vidne om, at nu er foråret kommet. De kan nemlig ikke tåle frost.

 

Opbevaring

I køleskab. Kan holde sig op til en uge.

I sæson

April til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png