Opskrifter, opbevaring og tips om Alexander Lukas pære

Alexander Lukas

Pæren stammer oprindeligt fra Asien og har været dyrket i over 5000 år i Grækenland og Italien. Den kom først til Danmark i middelalderen. Umodne pærer har et hvidt og fast frugtkød i modsætning til den modne pærer, som har blødt og saftigt frugtkød, som ofte er mere smagfuldt end ved den umodne pære. Alexander Lukas pæren er en grøngul pære, med glas skræl og et fint og fast frugtkød. Pæren modner sent, sidst i oktober og er middelstor til stor og regelmæssigt ægformet.

 

Tips til tilberedning

  • Kan bruges i salater til at give salaten sødme og/eller sprødhed
  • Kan anvendes i desserter, syltning og bagværk
  • Den modne pære er god til at søde marmelade. Jo mere moden, des mere sødme
  • Brug pæren som tilbehør til et ostebord

 

Vidste du at...

Danmark er det nordligste land i Europa, hvor pæren kan dyrkes.

 

Opbevaring

I køleskab ved 2-6 grader. Tag gerne frugten ud et par timer inden den skal spises, da smagen er mindre når de er kolde.

I sæson

Oktober til November

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png