
Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark. Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin, folacin og kostfibre.
Tips til tilberedning
- Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan man halvere den og fjerne kernerne med en ske
- Skær agurken i tykke skiver eller stave, og brug den som et sundt og kalorielet mellemmåltid
- Lav en agurkesandwich med masser af dild
- Lav en salat af agurker, tomater, salatløg og basilikum
- Kold agurkesuppe med yoghurt og mynte er dejlig forfriskende
Vidste du at...
Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.
Opbevaring
I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis den opbevares for koldt.
Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.
I sæson
Marts til Oktober