Agurk

Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark. Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin, folacin og kostfibre.

 

Tips til tilberedning

  • Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan man halvere den og fjerne kernerne med en ske
  • Skær agurken i tykke skiver eller stave, og brug den som et sundt og kalorielet mellemmåltid
  • Lav en agurkesandwich med masser af dild
  • Lav en salat af agurker, tomater, salatløg og basilikum
  • Kold agurkesuppe med yoghurt og mynte er dejlig forfriskende

Vidste du at...

Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.

 

Opbevaring

I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis den opbevares for koldt.

Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.

I sæson

Marts til Oktober

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png