Ærteskud

Ærteskud er forstadiet til ærter. Ærteskuddene høstes inden planten når at blive stor. De smager skønt af ærter og er mere intense i smagen, med en dejlig sødme og sprødhed. De er yderst dekorative med deres fine spæde blade og slyngtråde. Ærteskud spises primært rå og kan anvendes i salater, som pynt eller i en hjemmerørt dressing eller pesto.

Tips til tilberedning

  • Skyl altid ærteskuddene før brug
  • Brug ærteskuddene som dekorativ og velsmagende pynt, i stedet for eksempelvis purløg
  • De kan også bruges i varme retter, dog mister de deres sprødhed
  • Prøv at komme dem med i en stir-fries wokret, hvor de bare lige vendes i, inden servering

Vidste du at...
Du selv kan dyrke dine ærtespirer året rundt i en lys vindueskarm

Opbevaring
Opbevares på køl i en plastpose.

I sæson

Juni til September

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png