Æbler

Æblesæsonen har tre kapitler. Friske sommeræbler som nydes straks, fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længst og har denkraftigste smag.  

Sommeræbler – august, september og lidt af oktober
Discovery
Middelstortspiseæble med lysende rød dækfarve. Sødt, let aromatisk frugtkød. Smager fantastisk og er perfekt til desserter og salater.  

Guldborg
Lille, grønt spiseæble med røde striber. Gammel dansk sort, der dufter af mormors have. Syrligt og stærkt aromatisk, god til salater. Spises helt friske.

Sunrise  
Lille gyldent spiseæble med rød kind. Meget sødt og aromatisk. God til desserter. Spises helt friske.  

Rød Gråsten
Middelstort rødt spiseæble med grønne farvetoner. Sprødt og saftigt med syrlig-sødaroma. Skøn i desserter og bagværk. Gråsten er Danmarks nationalæble.  


Efterårsæbler – oktober, november og december 
Rød Aroma
Middelstort sensommeræble med en stærk aromatisk smag – forældresorterne er de gamle sorter Filippa og Ingrid Marie. Det sprøde æble er lige til at spise og god som madæble i salater og desserter.  

Gala Must 
Middelstort rødt spiseæble med gule farvetoner. Meget saftigt og sødt, mange børns favorit.  

Elstar
Mellemstort rødgult spiseæble. Fast og saftigt med fin syrlig-sød smag og aroma –forældresorterne er Golden Delicious og Ingrid Marie. Et af de bedste spiseæbler, men også god til madlavning.  

Rød Ingrid Marie
Mellemstort, mørkerødt spiseæble. Fast og saftigt med frisk syrlig-sød smag. Dejligt at spise, og god i madlavning og til bagværk.  

Cox Orange
Mellemstort rød-grønt spiseæble. Fast halvtørt, sødligt frugtkød med kraftig aroma. Fortrinligt til bagværk, madlavning, salater og desserter.  

Holsteiner Cox 
Mellemstort, spættet rødgult spiseæble. Fast, saftigt, lidt syrligt med god aroma, der minder om Cox Orange.  

Rubens
Mellemstort spiseæble med lyserød kind. Et fast, saftigt og sødt æble med bid i. Forældresorterne er Gala og Elstar.  

Belle de Boskoop (klassisk madæble). Mellemstort rød-grønt madæble. Fuld af syrlig, aromatisk smag, der har gjort æblet til en klassiker i salater, bagværk og mad.

Pigeon
Lille, lysende rødt spiseæble. Fast, lidt tørt, hvidt frugtkød. Karakteristisk syrlig-sød smag med toner af nødder. Skønt at spise og eminent i salater, til lynstegning eller desserter. Populær til dekoration.  


Vinteræbler – januar, februar, marts og april
Rød Jonagold
Mellemstort rødgult spiseæble. Pragtfuld, syrlig-sød og krydret smag. Dejligt at sætte tænderne i, men også god til madlavning. Der findes også andre, fx Jonagored, Rubinstar, Marnica, Jomured og mange flere.  

I sæson

August til April

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg