Stikkelsbær - Opskrifter, viden og tips om stikkelsbær - Sæson

Stikkelsbær

Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag.

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni og Juli

Tips til tilberedning af stikkelsbær

Kog en bakke stikkelsbær (250 g) med 125 g sukker i fem minutter. Brug kompotten på ost og som tilbehør til kød og fisk. 

Hvis du vil bruge stikkelsbær til at lave gelé, er det bedst at bruge umodne stikkelsbær. De umodne bær har nemlig mere pektin, som får geleer og marmelader til at tykne op.  

Opbevaring

Stikkelsbær opbevares i køleskabet. Holdbarhed i 3-4 dage.

Alternativ

Stikkelsbær kan ofte erstattes med andre bær f.eks. ribs eller brombær.

Om stikkelsbær

Stikkelsbær er runde glatte eller hårede bær. Stikkelsbær findes i gule, røde og grønne farver. 

Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag.