Spirer -  viden, tips til tilberedning og sæson - Sæson

Spirer

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om spirer

Bønnespirer, sukkerærteskud og alle de andre friske, forårsgrønne spirer er fulde af både smag og vitaminer. De er sprøde, friske og dekorative.

Spirerne fremstilles i danske spiregartnerier hele året rundt. Frøene videreudvikles i rent vand, som er den vigtigste produktionsfaktor. Produktionen foregår enten i store kar eller i bakker, der jævnligt overbruses. Spirerne behøver end ikke gødning. Den madpakke, de har med sig i frøet, rækker fint.

Tips til tilberedning af spirer

Spirer kan bruges friske i salater, men mange af dem er også lækre efter en lynristning eller i gryderetter.

Opbevaring

Spirer opbevares i en plastikpose i køleskabet.

Alternativ

Spirer kan i nogle tilfælde erstattes med enoki svampe.

Kan i nogle tilfælde erstattes med friskbælgede ærter eller grønne bønner.