Om spinat
Spinat er en etårig grøntsag med mørkegrønne blade. Smagen minder om salat. Spinatblade kan anvendes rå eller tilberedt.
Babyspinat er ganske unge blade af spinat. De høstes, når de er små, så de er lige til at blande i salaten. Babyspinatblade er dekorative i salatskålen og smager mildt af spinat.
Spinat har et højt indhold af A-vitamin, folat, C-vitamin, K-vitamin, kostfibre, jern og mangan. Spinat er desuden kilde til calcium, chrom, B2-vitamin, E-vitamin, B6-vitamin og kalium.
Tips til tilberedning af spinat
Hvis du har en rest af en ret med spinat, skal den hurtig i køleskabet. Gem retten højst 1-2 dage efter at den er tilberedt. Spinat indeholder nemlig meget nitrat som kan omdannes til det skadelige nitrit. En gemt rest af en spinatret kan genopvarmes, hvis bare ovenstående forholdsregler er overholdt.
Når spinat varmebehandles, bliver volumen væsentlig mindre. Sørg for at der er nok til alle.
Opbevaring
Spinat opbevares i køleskab. Holdbarhed 5-7 dage.
Alternativ
Spinat kan ofte erstattes med salat som fx feldsalat, babyleaves eller andre milde, grønne salater.