Spidskål

Spidskål er et smalt kålhoved med løst siddende blade og den har en mild kålsmag.

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli, August, September og Oktober

Tips til tilberedning

Fjern de yderste beskadigede blade, halver kålhovedet, og fjern stokken. Skær kålen i strimler, og spis den rå, stegt eller dampet.

Fintsnittet spidskål er godt som fyld i supper.

Læg en kvist persille i kogevandet, når du damper spidskål. Herved mindskes noget af kålens karakteristiske duft.

 

Om spidskål

Den har mange anvendelsesmuligheder både i rå og tilberedt tilstand.
Spidskål har et højt indhold af kostfibre, folat, C-vitamin og K-vitamin.

Opbevaring

Opbevares på køl i grøntsagsskuffen.

Alternativ

Kan ofte erstattes med hvidkål.

Kan i nogle tilfælde erstattes med grøn salat som hjertesalat, iceberg eller hovedsalat.