Sommerhvidkål - Få viden og tips om sommerhvidkål - Sæson

Sommerhvidkål

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli og August

Om sommerhvidkål

Sommerhvidkålen er en sprød og lidt lettere udgave af den velkendte hvidkål. Sommerhvidkålen har dog en mildere smag og egner sig derfor perfekt til at blive snittet fint til friske salater eller let tilberedte wokretter.

Tips til tilberedning af sommerhvidkål

Kan anvendes rå og fint strimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.

Sommerhvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.

Sommerhvidkål skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 min. for strimlet kål.

Opbevaring

Sommerhvidkål opbevares i køleskabet.

Alternativ

Sommerhvidkål kan ofte erstattes med hvidkål eller spidskål.