Om solbær
Solbær er nært beslægtet med ribs og minder også om dem i størrelse og form, men farven er sort. Solbær har en kraftig aromatisk smag.
Solbær indeholder B1 og B2 vitaminer, men er især en rig kilde til C-vitamin. Desuden kan solbær bruges
Tips til tilberedning
Solbær kan bruges som saft, men kan også bruges i syltetøj, gelé og marmelade.
Tørrede solbær smager skønt som snack eller ovenpå morgenmaden. Skyld bærene, tænd ovnen på 60 grader og tør dem i ovnen i 1-2 timer med døren lidt åbnet.
Fyld vafler med en god vaniljeis. Pynt med flødeskum og solbær.
Pift sommersalaten op med disse syrlige og aromatiske bær.
Opbevaring
Opbevares i køleskab. Holdbarhed 2-4 dage.
Alternativ
Kan ofte erstattes med andre bær fx ribs eller brombær.
Opskrifter med solbær