Solbær - Viden og tips til tilberedning af solbær - Sæson

Solbær

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juli og August

Om solbær

Solbær er nært beslægtet med ribs og minder også om dem i størrelse og form, men farven er sort. Solbær har en kraftig aromatisk smag.

Solbær indeholder B1 og B2 vitaminer, men er især en rig kilde til C-vitamin. Desuden kan solbær bruges 

Tips til tilberedning af solbær

Solbær kan bruges som saft, men kan også bruges i syltetøj, gelé og marmelade. 

Tørrede solbær smager skønt som snack eller ovenpå morgenmaden. Skyld bærene, tænd ovnen på 60 grader og tør dem i ovnen i 1-2 timer med døren lidt åbnet.

Fyld vafler med en god vaniljeis. Pynt med flødeskum og solbær.

Pift sommersalaten op med disse syrlige og aromatiske bær.

Opbevaring

Solbær opbevares i køleskabet. Holdbarhed 2-4 dage.

Alternativ

Solbær kan ofte erstattes med andre bær f.eks. ribs eller brombær.